Pet Services

Το καθημερινό περπάτημα των σκύλων είναι μέρος της άσκησης που χρειάζονται για να είναι υγιείς και χαρούμενοι. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που οι κηδεμόνες τους δεν μπορούν να τους παρέχουν τις απαραίτητες βόλτες και εκεί είναι που χρειάζονται οι υπηρεσίες ενός περιπατητή σκύλου (Dog Walker).

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ «Dog Walker»

Ένας περιπατητής σκύλου θα πάρει συνήθως τον σκύλο από το σπίτι του, θα τον βγάλει έξω για βόλτα, βασικές ανάγκες, άσκηση, κοινωνικοποίηση και θα τον επιστρέψει πίσω στο σπίτι. Μερικοί περιπατητές σκύλων παίρνουν πολλούς σκύλους για μια βόλτα ταυτόχρονα, ενώ άλλοι προτιμούν να πάρουν μόνο ένα κάθε φορά.

Ο περιπατητής σκύλων είναι η λύση, για τον κηδεμόνα που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της κοινωνικοποίησης και της εκτόνωσης του σκύλου του, σε καθημερινή βάση, αλλά δεν μπορεί να την παρέχει στο επίπεδο που θα ήθελε.

Επιδιώκει να καθιερώσει, σε συνεννόηση πάντα με τον κηδεμόνα, ένα πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθείται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση, αφού η δημιουργία μιας υγιούς ρουτίνας μόνο θετικά επιδρά στην ψυχολογία ενός σκύλου.

Συνήθως η διάρκεια της βόλτας είναι μισή ή μία ώρα και αποδεσμεύει τον κηδεμόνα, αφού γνωρίζει πως ο σκύλος του, θα πάρει την προσοχή, τη φροντίδα και την άσκηση που χρειάζεται.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ «Dog Walker» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ;

Για τους Dog Walkers η φροντίδα του σκύλου είναι σοβαρή υπόθεση γι'αυτό και είναι ευέλικτοι με το ωράριο τους, προγραμματίζοντας με τους κηδεμόνες, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι επαγγελματίες «Dog Walkers» έχουν μεγάλη εμπειρία και γνώση στη φροντίδα αυτών, σε ένα ευρύ φάσμα φυλών. Γνωρίζουν πολύ καλά τη συμπεριφορά και την υγεία των σκύλων, παρακολουθούν προληπτικά την υγεία τους σε κάθε επίσκεψη αναζητώντας σημάδια ασθένειας και είναι προετοιμασμένοι να τον μεταφέρουν στην πλησιέστερη κτηνιατρική κλινική όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ένας περιπατητής ξέρει ότι πρέπει να μαζέψει την “ανάγκη” του σκύλου και να σιγουρευτεί ότι θα καθαριστεί ο χώρος όσο γίνεται. Παρόλο που αυτό είναι αναμφισβήτητα μια από τις χειρότερες πτυχές του επαγγέλματος, γνωρίζει ότι είναι όλα αυτά μέρος της φροντίδας του.

Μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις του επαγγέλματος, είναι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να διαθέτει κλειδί για την κατοικία ενώ ο κηδεμόνας εργάζεται ή απουσιάζει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι έμπιστος και αξιόπιστος για να αποκτήσει νέους πελάτες και να τους διατηρήσει.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ «Dog Walker»;

Ένας περιπατητής σκύλου ξοδεύει σχεδόν όλο το χρόνο του έξω στην ύπαιθρο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, πηγαίνοντας βόλτα τα σκυλάκια που φροντίζει. Γνωρίζει πως αυτές οι βόλτες παρέχουν την απαραίτητη εκτόνωση, άσκηση και κοινωνικοποίηση, βοηθώντας να παρουσιάζουν λιγότερες καταστροφικές τάσεις και εξασφαλίζουν ηρεμία κατά την διαμονή τους στο σπίτι. Κατανοεί τη σημασία της υπηρεσίας αυτής και είναι πρόθυμος να προσαρμόσει το πρόγραμμα του για να εξυπηρετήσει έκτακτες ή αναπάντεχες καταστάσεις.

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ο περιπατητής:

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΠΕΡΠΑΤΗΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Διαβάζοντας τα παραπάνω, μπορεί να αναρωτιέστε πώς ακριβώς θα ξέρει ο περπατητής να εκτελεί αυτά τα καθήκοντα με τον ακριβή τρόπο που εσείς ως κηδεμόνας θέλετε να πραγματοποιηθούν.

Αυτό ξεκινά από την αρχική συνάντηση γνωριμίας. Σε αυτή τη φάση έρχεται στο χώρο που επιλέγει ο κηδεμόνας για να γνωριστεί με τον ίδιο και τον σκύλο του, για δύο βασικούς λόγους: πρώτον για να δείτε αν ταιριάζετε και δεύτερον για να εξηγήσετε την καθημερινή ρουτίνα και να υποδείξετε στον περπατητή όλες τις λεπτομέρειες, ανάλογα με τις ανάγκες του σκύλου σας και τις δικές σας προσδοκίες.

Αυτή η συνάντηση παρέχει επίσης την ευκαιρία σε εσάς να συζητήσετε τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες που έχετε και στον περπατητή, να μάθει όσα περισσότερα γίνεται, για την προσωπικότητα, την ιστορία, τις εμπειρίες, τις καλές ή κακές συνήθειες που μπορεί να έχει ο σκύλος σας ή ακόμα και φοβίες από τυχόν τραυματικές παρελθοντικές καταστάσεις, ώστε να είναι προετοιμασμένος για ζητήματα που είναι πιθανό να προκύψουν κατά τη διάρκειά της βόλτας τους.

Ο περπατητής βρίσκει στον χάρτη της περιοχής τα σημεία όπου το πράσινο κυριαρχεί (όπως πάρκα ή δασάκια) και σε συνδυασμό πάντα με τις ανάγκες και το επίπεδο ενέργειας του κάθε σκύλου, ορίζει τη βασική διαδρομή που θα ακολουθηθεί.

Συνοψίζοντας

Το «Dog Walking» είναι μια υπηρεσία φροντίδας σκύλων που απευθύνεται σε άτομα που δεν μπορούν να παρέχουν την απαραίτητη βόλτα και άσκηση στο σκύλο τους. Η δουλειά του περπατητή στοχεύει στην εκτόνωση και στην εκγύμναση του κάθε σκύλου ξεχωριστά, γιατί ακριβώς αυτό είναι το επάγγελμα που έχει επιλέξει να ακολουθήσει, επιθυμώντας να εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο ηρεμίας και ασφάλειας σε εσάς και το σκύλο σας.

Τώρα θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι είναι το «Dog Walking» και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημείο εκκίνησης για το τι πρέπει να προσέξετε όταν προσπαθήσετε να προσλάβετε τον καλύτερο περπατητή στην περιοχή σας. Καλή τύχη!

.

Δείτε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο