Pet Services

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ CAT SITTER;

Πολύ συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την ερώτηση και δεδομένου ότι στην Ελλάδα αυτός ο όρος δεν είναι αρκετά γνωστός, είναι λογικό κάποιος να είναι επιφυλακτικός.

Το «Cat Sitting» ως επιχείρηση είναι μια σχετικά νέα και αναδυόμενη υπηρεσία φροντίδας κατοικίδιων ζώων. Φυσικά, σε ανεπίσημο επίπεδο συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η ιδέα της πρόσληψης ενός επαγγελματία είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι. Ωστόσο, αποκτά σταδιακά μια ισχυρή φήμη έναντι της εναλλακτικής λύσης που είναι η μεταφορά της γάτας σε κάποια πανσιόν.

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, πιστεύω ότι θα καταλάβετε την αξία της υπηρεσίας μας, γνωρίζοντας ότι μπορείτε να έχετε την ηρεμία σας ενώ βρίσκεστε μακριά απο τη γάτα και το σπίτι σας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ «Cat Sitting»

Το «Cat Sitting» με την βασική του έννοια είναι μια υπηρεσία όπου ένα άτομο έρχεται στο σπίτι σας για να φροντίσει τη γάτα σας όταν λείπετε. Είναι το αντίθετο από τη μεταφορά της γάτας σας σε μια πανσιόν για κατοικίδια. 

Αυτό επιτρέπει στη γάτα σας να μείνει στην άνεση του οικείου της χώρου και όχι να περιοριστεί σε ένα κλουβί κάποιου ξένου περιβάλλοντος. Η παραμονή της γάτας, στο χώρο της, μειώνει δραστικά το άγχος και διαφυλάσσει την ψυχική και σωματική της υγεία.

Το άγχος είναι η νούμερο ένα αιτία εξάπλωσης του έρπητα του ανώτερου αναπνευστικού της γάτας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ «Cat Sitter» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ;

Για τους Cat Sitters η φροντίδα της γάτας δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, είναι τρόπος ζωής!

Οι επαγγελματίες «Cat Sitters» είναι παθιασμένοι με τις γάτες και έχουν μεγάλη εμπειρία και γνώση στη φροντίδα αυτών, σε ένα ευρύ φάσμα φυλών και ιδιοσυγκρασιών γάτας. Γνωρίζουν πολύ καλά τη συμπεριφορά και την υγεία των αιλουροειδών, παρακολουθούν προληπτικά την υγεία της γάτας σας σε κάθε επίσκεψη, αναζητώντας σημάδια ασθένειας και είναι προετοιμασμένοι να μεταφέρουν τη γάτα στην πλησιέστερη κτηνιατρική κλινική όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Αυτό όμως που πραγματικά ξεχωρίζει έναν επαγγελματία από φίλους ή γείτονες, είναι η αγάπη του για τις γάτες, η αναγνώρηση της σημαντικότητας αυτής της δύσκολης στιγμής της απουσίας σας και η ευθύνη που νιώθουν απέναντι σε σας και το κατοικίδιο σας.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, οι επαγγελματίες «Cat Sitters» παίρνουν τη δουλειά τους και την ευθύνη που την συνοδεύει πολύ σοβαρά. Κατανοούν την τεράστια ευθύνη που διακυβεύεται για τη γάτα και το σπίτι σας και στην πραγματικότητα είναι μια επαγγελματική καριέρα για αυτούς και θέλουν να τη διαφυλάξουν και να την αναπτύξουν.

ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ «Cat Sitters»;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, o Cat Sitter που φροντίζει τη γάτα και το σπίτι σας, συνήθως έρχεται στα πλαίσια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης. Σε αυτές τις επισκέψεις, ο φροντιστής εκτελεί όλα τα καθήκοντα φροντίδας που του έχει υποδείξει ο πελάτης ώστε να διασφαλίσει τη σωματική και ψυχική ευεξία της γάτας και να την διατηρεί ευτυχισμένη και υγιή παρά την απουσία του.

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ Ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ

  • Παρέχεται η κατάλληλη και ακριβής ποσότητα τροφής.

    Συμπεριλαμβανομένων τυχόν συμπληρωμάτων ή άλλων διαιτητικών προσθέτων.

  • Καθαρίζει τα δοχεία νερού.

    Και τα ανανεώνει από την προτιμώμενη πηγή (βρύση, φιλτραρισμένο, εμφιαλωμένο νερό).

  • Καθαρίζει την άμμο της γάτας σας.

    Kαι την αλλάζει όταν απαιτείται.

  • Χορηγεί σωστή και ακριβή ποσότητα φαρμάκου.

    Tην απαιτούμενη ώρα της ημέρας, είτε το φάρμακο είναι από του στόματος υγρό, χάπια, ινσουλίνη ή υποδόριες ενέσεις, τοπικές αλοιφές, οφθαλμικές σταγόνες ή άλλου τύπου.

  • Καθαρίζει τυχόν ατυχήματα της γάτα σας.

    Όπως εμετό ή τριχόμπαλες, κ.α.

  • Κοινωνικοποιείται με τη γάτα σας.

    Είτε με το αγαπημένο της παιχνίδι, το βούρτσισμα, το χάιδεμα είτε με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που η γάτα σας λατρεύει.

  • Παρακολουθεί και διατηρεί την ασφάλεια του σπιτιού σας.

    Κλειδώνοντας όλες τις πόρτες, τα παράθυρα και οπλίζοντας το συναγερμό στο σπίτι σας. Επίσης ρυθμίζει τα φώτα και τα παράθυρα ώστε να μην είναι εμφανής η απουσία σας στους επιτήδειους.

  • Στέλνει καθημερινές αναφορές της επίσκεψης του.

    Μέσω μηνυμάτων, κλήσης ή και βίντεο κλήσης, αν αυτό επιθυμείτε, και σας ενημερώνει πώς πήγαν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αναφέροντας θέματα όπως το φαγητό, τη διάθεση, το επίπεδο ενέργειας της γάτας, τη χρήση της τουαλέτας της, τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη γάτα σας και οποιαδήποτε θέματα, ανησυχίες ή ερωτήσεις που προέκυψαν κατά την επίσκεψη.

  • Εκτελεί άλλες μικρές εργασίες που σχετίζονται με το σπίτι.

    Όπως πότισμα φυτών, παραλαβή αλληλογραφίας και δεμάτων αν απαιτείται όπως και βασικό καθαρισμό του δαπέδου από την άμμο για την αποφυγή της διασποράς της σε όλο το χώρο.

.

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Διαβάζοντας τα παραπάνω, μπορεί να αναρωτιέστε πώς ακριβώς θα ξέρει ο φροντιστής να εκτελεί αυτά τα καθήκοντα με τον ακριβή τρόπο που εσείς ως πελάτης θέλετε να πραγματοποιηθούν. Αυτό ξεκινά από την αρχική συνάντηση γνωριμίας μαζί σας. Σε αυτή τη φάση ο φροντιστής έρχεται στο σπίτι σας για να γνωρίσει εσάς και τη γάτα σας, για δύο βασικούς λόγους: πρώτον για να δείτε αν ταιριάζετε και δεύτερον για να εξηγήσετε και να υποδείξετε στον φροντιστή, πώς θέλετε να γίνουν τα πράγματα και με ποια σειρά, έτσι ώστε να έχει πλήρη επίγνωση και να επικεντρώνεται στο τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει, ανάλογα με τις ανάγκες της γάτας σας και τις δικές σας προσδοκίες. Αυτή η συνάντηση παρέχει επίσης την ευκαιρία σε εσάς και τον φροντιστή να συζητήσετε τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες που έχετε σχετικά με τις επισκέψεις στο σπίτι σας.

Ποτέ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε
τις ανάγκες σας με τον Cat Sitter σας!

Συνοψίζοντας

Το «Cat Sitting» είναι μια υπηρεσία φροντίδας κατοικίδιων ζώων που απευθύνεται κυρίως σε άτομα που δεν επιθυμούν να αφήσουν τη γάτα τους σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας, αλλά ταυτόχρονα διστάζουν να την αφήσουν μόνη με μεγάλες ποσότητες φαγητού και νερού. Η δουλειά του φροντιστή στοχεύει στη φροντίδα της γάτας και του σπιτιού σας, περισσότερο ακόμα και από το πιο καλοπροαίρετο μέλος της οικογένειας, φίλο ή γείτονα, μιας και ακριβώς αυτό είναι το επάγγελμα που έχει επιλέξει να ακολουθήσει, επιθυμώντας να εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο ηρεμίας και ασφάλειας σε εσάς και τη γάτας σας.

Τώρα θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι είναι το «Cat Sitting» και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημείο εκκίνησης για το τι πρέπει να προσέξετε όταν προσπαθήσετε να προσλάβετε τον καλύτερο φροντιστή στην περιοχή σας. Καλή τύχη!
Δείτε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο